Maandelijks archief: december 2018

Sectoradvies beeldende kunst. Zichtbaar van waarde

Schermafbeelding 2018-12-21 om 08.22.47Eind november publiceerde de Raad voor Cultuur zijn sectoradvies voor de beeldende kunst Zichtbaar van waarde; een van de tien sectoradviezen die de raad uitbrengt met analyses van trends en ontwikkelingen per sector vanuit artistiek, maatschappelijk en economisch perspectief die worden gekoppeld aan beleidsopties. De sectoradviezen vormen een deel van de bouwstenen voor een discussie over de herziening van het cultuurbestel, waarover in het voorjaar van 2019 een advies verschijnt.

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 8 (21 december 2018)


BK-lezing door Joram Kraaijeveld

Lees meer ›


‘Zekerheid’

BK-INFO-2018-08-DEFcoverWe leven in onzekere tijden, althans zo wordt deze vaak ervaren. Terwijl we juist leven in een tijd en op een plaats waarin er veel zekerheden zijn, meer dan ooit tevoren. Gezondheidszorg, AOW, pensioen, arbeidsongeschiktheid: voor velen is het redelijk goed geregeld.

Mensen houden van zekerheid, het geeft rust en ruimte voor andere dingen die belangrijk zijn. Maar die zekerheid is niet voor iedereen weggelegd en niet voor iedereen in gelijke mate. Zo leven veel kunstenaars bijvoorbeeld met inkomensonzekerheid, waardoor ze niet altijd even veel te besteden hebben en scherpe keuzes moeten maken in hun bestedingen. Een van de dingen waarop dan al snel wordt bezuinigd is zekerheid. Op het gebied van pensioen, arbeidsongeschiktheid, of bedrijfsrisico’s. Het gevolg is dat er aardig wat kunstenaars zijn die hun verzekeringen niet goed hebben geregeld. Lees meer ›


Recente honoreringen presentatie-instellingen

Logo downloads NL web groenTijdens de jaarlijkse aanvraagronde is voor ruim 3,2 miljoen euro toegekend aan de programma’s van achttien presentatie-instellingen voor hedendaagse beeldende kunst. Deze instellingen krijgen de bijdrage voor programma’s van één tot maximaal drie jaar. De bijdragen variëren van 30.000 tot 170.000 euro op jaarbasis.

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 8 (21 december 2018)


Recente honoreringen kunstenaars

4849MON-Adviseurs-banners-BK-informatieDeze zomer ontvingen 29 beeldend kunstenaars via het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Bewezen Talent (minstens vier jaar een beroepspraktijk).

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 8 (21 december 2018)


Cultuur in nieuwe college-akkoorden

LKCA-smal-RGB-paars_originalEind oktober publiceerde LKCA – Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst – de resultaten van een onderzoek naar het belang dat cultuur krijgt in de coalitieakkoorden van 26 kleine, 17 middelgrote en 7 grote gemeenten.

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 8 (21 december 2018)


Meer werkbeurzen voor talenten beeldende kunst

266px-Ingrid_van_Engelshoven_(cropped)Minister Van Engelshoven (OCW) maakte op 19 november jl. bekend dat er meer werkbeurzen voor cultuurtalenten komen. Zowel voor kort afgestudeerden, als voor bewezen talentvolle kunstenaars. Ook krijgt meer Nederlands talent de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan een internationale mentor.

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 8 (21 december 2018)


Volg ons op social media

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram