Maandelijks archief: oktober 2016

Internationalisering

internationaliseringVoor velen is de beeldende kunstwereld een internationale wereld, waarbij netwerken wereldwijd worden gesmeed en in stand gehouden. Artist-in-Redidencies zijn belangrijk voor kunstenaars; om de blik te verruimen, invalshoeken te wijzigen en contacten op te doen. Op het gebied van internationalisering betekenen landelijke instellingen zoals DutchCulture en het Mondriaan Fonds veel voor beeldend kunstenaars.

Beide organisaties meldden de afgelopen periode nieuws op het gebied van internationalisering.

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 7 (28 oktober 2016)


Nieuw: Kunstenbond

Schermafdruk 2016-10-17 18.33.42Kunstenbond is de nieuwe zelfstandige vakbond voor kunstenaars en creatieven en is verbonden aan FNV. De bond richt zich op iedereen die werkt in de kunsten of de creatieve sector of een creatieve beroepsopleiding volgt. Momenteel bestaat de bond uit zo’n 7.000 leden die zijn overgaan van FNV Kiem naar de Kunstenbond.

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 7 (28 oktober 2016)


Europees onderzoek naar culturele arbeidsmarkt

EUUN0001Afgelopen zomer verscheen bij Eurostat (“Your key to European statistics”) de derde editie van Culture Statistics.
Culture Statistics 2016 geeft inzicht in Europese cultuurstatistieken en analyseert onder meer de arbeidsmarkt, participatie, digitalisering en internationale handel in de cultuursector. Het onderzoek is uitgevoerd in 33 landen, te weten 28 lidstaten van de EU, kandidaat-lidstaten Macedonië en Turkije, en Noorwegen, IJsland en Zwitserland (leden van de Europese Vrijhandelsassociatie).

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 7 (28 oktober 2016)


Cultuurgeld 2017-2020

bussemaker1Op Prinsjesdag (20 september jl.) maakte minister Bussemaker (OCW) bekend dat het rijk € 10 miljoen extra investeert in de cultuursector. “Hiermee kiest minister Bussemaker voor talentontwikkeling, voor het bereiken van een divers publiek en voor meer regionale spreiding in het culturele landschap”, aldus het persbericht van OCW.
In de cultuurplanperiode 2017-2020 gaat 379,91 miljoen euro naar 88 cultuurinstellingen en zes fondsen die behoren tot de culturele basisinfrastructuur (BIS). De aanvraag van het Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC) voor de BIS keurt de minister op formele gronden af. Maar via een projectsubsidie krijgt het EKWC de komende 4 jaar een bedrag van € 300.000.

Het volledige artikel staat in BK-informatie nummer 7 (28 oktober 2016)


‘Uitslag’

Cover BK-07-2016-kleinWanneer de volgende BK-informatie (nummer 8) bij u in de bus valt, is bekend wie de nieuwe president van de Verenigde Staten is. Op dit moment is de verkiezingsstrijd tussen kandidaten Trump en Clinton nog in volle gang. Bij het lezen van de volgende BK-informatie is die gelukkig ten einde.
De verkiezingsstrijd tussen beide kandidaten is uitzonderlijk, dat heeft vele redenen, maar een daarvan is dat hij zich laat kenmerken door barbaarsheid en oppervlakkigheid.
Lees meer ›


Volg ons op social media

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram