BK-lezing Art Rotterdam 2018

De BK-lezing is vol. Als u zich nu opgeeft komt u op onze reservelijst en hoort u pas op een laat moment of er plaats voor u vrij is.

Op 9 februari 2018 organiseren wij voor onze abonnees weer een lezing tijdens Art Rotterdam, met aansluitend gratis toegang tot de kunstbeurs Art Rotterdam.

De lezing wordt ditmaal verzorgd doorMieke Conijn, directeur van KunstenLab in Deventer en initiatiefnemer van de IJsselbiënnale. Zij zal spreken over de IJsselbiënnale 2017 en  vooruit kijken naar de IJsselbiënnale 2019.

IJsselbiënnale
De IJsselbiënnale vond afgelopen zomer voor het eerst plaats: een internationale tweejaarlijkse beeldenroute van nationale en internationale kunstenaars langs de IJssel.
De deelnemende beeldend kunstenaars werd gevraagd in te gaan op oorzaken en gevolgen van klimatologische veranderingen in de IJsselvallei. Onderwerpen als de maakbaarheid van de natuur, hoog water en overstromingen leidden tot kunstwerken met dromen, wensbeelden of doemscenario’s. Zesentwintig kunstenaars uit binnen- en buitenland kregen de uitnodiging om op speciale locaties een landschapswerk te maken.
De IJsselbiënnale is een initiatief van Kunstenlab, een projectorganisatie in Deventer die kunst en kunstenaars aan maatschappelijke vraagstukken verbindt. Het idee voor de IJsselbiënnale ontstond in 2013 naar aanleiding van projecten die Kunstenlab eerder organiseerde in samenwerking met onder meer Ruimte voor de Rivier Deventer en festival Deventer op Stelten. Die projecten én de inspiratie van voorbeeldprojecten Beaufort (Belgische kust) en Emscherkunst (Ruhrgebied) vormden de basis voor de IJsselbiënnale. De eerste IJsselbiënnale trok circa 65.000 bezoekers uit het hele land.

Kosten
Voor de lezing en het bezoek aan Art Rotterdam betaalt u € 10,- per persoon.

Datum en tijd
Vrijdag 9 februari om 11.00 uur. Inloop vanaf 10.45 uur. Het programma duurt tot 11.30 uur. Aansluitend aan de lezing krijgt u toegang tot Art Rotterdam (geopend tot 21.00 uur).

Aanmelden voor de lezing
Abonnees kunnen voor de lezing maximaal 2 tickets aanschaffen. Via onderstaand formulier meldt u zich aan.

Binnen 2 werkdagen na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met een factuur. U bent definitief ingeschreven zodra de factuur is betaald. Enige dagen voor de lezing ontvangt u van ons een herinnering met praktische informatie.

Aanmelden kan alleen online via het onderstaande formulier.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Art Rotterdam vindt plaats van 8 t/m 11 februari 2018 in de tot UNESCO Werelderfgoed verklaarde Van Nellefabriek te Rotterdam. Art Rotterdam toont de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst in verschillende tentoonstellingsmodellen: videokunst in Projections, installaties en performances in Intersections, jonge galeries met solopresentaties in de New Art Section en de nieuwste generatie jonge Nederlandse kunstenaars in Prospects & Concepts van het Mondriaan Fonds. In Open Air op het buiten terrein van de Van Nellefabriek, zijn grootschalige werken te zien. Zeventig galeries, waaronder alle Nederlandse topgaleries, tonen de laatste ontwikkelingen in de Main Section. Nieuw dit jaar is de sectie Commonities, naar een ontwerp van Lorenzo Benedetti, curator of contemporary art bij het Kunstmuseum St. Gallen. In Commonities legt Benedetti op basis van thematiek en materialiteit verbanden tussen kunstenaars van verschillende aanwezige galeries.
Meer informatie: www.artrotterdam.com

Volg ons op social media

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Volg ons op Twitter