BK-lezing door Joram Kraaijeveld

Joram Kraaijeveld (Platform BK) verzorgt op 8 februari 2019 de BK-lezing
Aansluitend heeft u gratis toegang tot de kunstbeurs Art Rotterdam.

Onder de titel Loon naar werken verzorgt Joram Kraaijeveld, directeur van Platform BK, op vrijdagochtend 8 februari de BK-lezing. De lezing vindt plaats op de beurs Art Rotterdam.

Loon naar werken
Sinds 1 januari 2017 is de richtlijn voor kunstenaarshonoraria actief, een duidelijke standaard voor de honorering van kunstenaars bij musea en presentatie-instellingen. In het eerste jaar heeft de richtlijn een positief effect gehad op de inkomenspositie van kunstenaars in Nederland. De richtlijn is niet het eerste instrument dat met dit doel is ontwikkeld. Joram Kraaijeveld maakt in zijn lezing een vergelijking met eerdere instrumenten om de kenmerken van de huidige strijd voor loon naar werken beter te begrijpen. Tegelijkertijd komt hiermee de conditie voor kunstenaars in het hedendaagse tijdsgewricht naar voren, waarmee de uitgangspunten kunnen worden geformuleerd voor collectieve belangenbehartiging voor de positie van kunstenaars in de samenleving.

Platform BK en Joram Kraaijeveld
Platform BK is een actieve denktank voor de kunsten en vertegenwoordigt beeldend kunstenaars, curatoren, ontwerpers, schrijvers en andere zelfstandige in de beeldende kunst. Joram Kraaijeveld is inhoudelijk directeur bij Platform BK. Kraaijeveld is zelfstandig curator, docent en schrijver. Hij werkte als (gast)curator en onderzoeker voor De Brakke Grond, Museum Dr. Guislain, Stroom Den Haag, Schloss Ringenberg, SMBA en het Van Abbemuseum. Hij doceert kunsttheorie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en schrijft voor onder meer Metropolis M, Kunstlicht en Boekman.

Programma
Datum: vrijdag 8 februari 2019
Locatie: Van Nelle Fabriek te Rotterdam

10:45 – 11:00 Inloop
11:00 – 12:30 BK-lezing door Joram Kraaijeveld
12:30 – 21:00 Bezoek aan kunstbeurs Art Rotterdam

Kosten
Voor de lezing en het bezoek aan Art Rotterdam betaalt u € 10,- per persoon.
Abonnees kunnen voor de lezing maximaal 2 tickets aanschaffen. Aanmelden kan alleen online via onze website.

Binnen 2 werkdagen na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met een factuur. U bent definitief ingeschreven zodra de factuur is betaald.
Enige dagen voor de lezing ontvangt u van ons een herinnering met praktische informatie.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!


Volg ons op social media

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram