Maandelijks archief: mei 2014

Van Gogh-jaar zoekt kansrijke projecten

Vincent_van_Gogh_-_National_Gallery_of_ArtOp 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh stierf. De Stichting Van Gogh Europe, een samenwer-kingsverband waar Van Gogh Brabant deel van uitmaakt met bijna 30 andere instellingen, grijpt dit moment aan om de beroemde schilder te eren rondom het thema ‘125 jaar inspiratie’. In verschillende steden in Europa die van betekenis zijn voor het leven en werk van de kunstenaar worden het hele jaar activiteiten georganiseerd.

Lees het volledige artikel in het tijdschrift


Kenniscentrum LAPS lanceert helpdesk voor opdrachtgevers

Screen Shot 2014-05-31 at 1.59.20 PMKenniscentrum LAPS (Lectoraat Art & Public Space) van de Gerrit Rietveld Academie lanceerde onlangs de nieuwe digitale helpdesk voor opdrachtgeverschap voor kunst in de publieke ruimte DHAPS (Digital Helpdesk Art & Public Space): dhaps.org. (BK 2014-04)

Lees het volledige artikel in het tijdschrift


Data eindexamenexposities 2014

Binnenkort presenteren weer enkele honderden afgestudeerde studenten van de diverse kunstacademies in Nederland hun eindexamenwerk. Een goede manier om het werk breed onder de aandacht te brengen. Onderstaand vindt u een – zo compleet mogelijke – lijst met tentoonstellingsdata van de verschillende bachelor- en masteropleidingen in het land. Voor het vinden van meer informatie per opleiding verwijzen we u naar de respectievelijke websites.

Het beeldessay van BK-informatie nummer 4 besteedt aandacht aan werk van eindexamenkandidaten van vijf Nederlandse kunstacademies. Het betreft de bacheloropleidingen van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, AKV | St. Joost in Breda en Den Bosch, AKI ArtEZ in Enschede en Arnhem en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Lees meer ›


Volg ons op social media

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram